Damla Sakızlı/Çikolata Ganajlı Cupcake...


Günaydınlar olsun sevgili arkadaşlar;
Cafe açsam gelir misiniz ? Belli bir noktadan sonra mezuniyet yaklaştıkça insanın aklında bazı şeyler oturmaya başlıyor, yetenekleri, hobileri ve istekleri doğrultusunda neler yapabilirim veya ne yapmalıyım demeye başlıyor söz konusu kişi ki bunlardan birisi de benim can'lar. Pastanecilik oynuyorum son zamanlarda, yeni tarifler denemeye, hayalimdeki süslemeleri faaliyete geçirmeye çalışıyorum.Ne kadar becerebiliyorum orasını bilemem ama keyif aldığım bir gerçek.Severek yapıyorum ve bu işi hayatımın bir parçası haline getirme gibi bir düşüncem var.Hayatımda yapmaktan zevk aldığım işlerden bir iz taşıyan tasarım bir pastane-cafe açma düşüncem var.Var canım da işletmecelik zor zanaat, ne mekanlar açılıp kapanıyor. Bu da insanı korkutuyor haliyle ama bu durum eğlenceli mutfak serüvenimi baltalıyor mu tabii ki Hayır :) 

Lezzetli bir cupcake yaptım bu güneşli Nisan sabahında tarifi merak edenler olabilir diyerek sizlerle paylaşıyorum.

MALZEMELER:
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım paket kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket Dr. Oetker damla sakızlı vanilya (muhteşem bir aroma kattı)
1 su bardağı un


İÇ MALZEMESİ:
Orman meyveli sos


ÜST KREMASI:
200 ml süt kreması
2 paket bitter çikolata(160 gr)
2 yemek kaşığı labne peyniri


YAPILIŞI:
1)Yumurta ve şekeri 10 dakika şeker eriyene kadar mikserle çırptım,sıvı yağ ve sütü de ilave edip karıştırdıktan sonra ilk aşama bitmiş oluyor.
2) Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ilave edip tahta kaşıkla buranın üstüne basarak söylüyorum mikserle veya metal kaşıkla değil tahta kaşıkla malzemeleri birbirine iyice yediriyorum. Çünkü metal kaşık ciddi anlamda kabarmasına engel oluyor.
3) Bu aşamada fırını 170 dereceye ayarlıyorum ben de o sıra cupcake kalıplarına malzemeyi paylaştırıyorum.
4) Arkadaşlar bu tarife göre 9 adet caupcake çıkıyor malzemeyi arttırarak daha fazla elde edebilirsiniz.
5) Fırın ısındıktan sonra keklerimizi fırına veriyoruz burada size belli bir süre veremem ben kontrollü olarak pişiriyorum belli aralıklarla kürdan yardımıyla içinin pişmesine göre fırından alabilirsiniz.
6) Soğuduktan sonra cupcakelerin içini aparatla açıp sosunu koydum. Bu noktada ben aparat kullandım ama daha önceleri bıçak yardımıyla ortasını açıyordum önemli olan ortasına delik açabilmek.


Krema Yapılışı;

Süt kremasını orta ateşte kaynatmadan ısıtıyoruz, ısındığı anda kenara alıp içine bitter çikolataları parçalayıp güzelce yediriyoruz, en sevdiğim aşama burası :) Güzel bir ganaj elde ediyoruz arkadaşlar.

Daha sonra soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz 4-5 saat ya da bir gece önceden yapıp dolapta bekletirsek kremanın donduğunu göreceksiniz. Ben bir gece önceden yaptığım için fazlasıyla donmuştu bu yüzden sosu yumuşatmak için içerisine labne peyniri koyup mikserle çırptım.
Ve en güzel aşama olan süsleme aşamasına geçebiliriz artık.


İçi yumuşacık damla sakız aromalı bir cupcakemiz var artık.Ana malzemeler neredeyse tüm cupcakeler de aynı bildiğim ve araştırdığım kadarıyla,farklılaşan üst kreması, iç kreması ve süslemesi oluyor genelde. Burada artık sizin damak tadınız ve hayal gücünüz giriyor devreye.


SİZLERE AFİYET OLSUN, HOŞÇA KALIN :)


Yorumlar