Frenk Üzümü Şerbeti...



 Her güne 1 tarif hedefiyle istikrarlı bir şekilde ilerliyorum arkadaşlar. Bugün de pazardan tazecik aldığım frenk üzümleriyle şerbet hazırladım bizler için. Frenk üzümünün bir çok yararı var. Özellikle tansiyon ve şeker için faydalı olduğunu biliyorum.İçeriğinde yüksek oranda C vitamini, meyve asidi ve lif bulunuyor.
 Ancak daha kapsamlı yararlarını araştırdığımda karşılaştığım sonuçlar bu şekilde;
Kırmızı frenk üzümü ateş düşürücü, terletici, adet ağrılarında rahatlatıcı, hafif laksatif (ishal yapıcı), kanama önleyici, iştah arttırıcı, idrar söktürücü ve sindirime yardımcı özelliklere sahiptir.

İştah açar, hazmı kolaylaştırır.
İdrar söktürür. Böbreklerdeki taşların düşürülmesine yardımcı olur.
Karın şişkinliklerinin giderilmesinde faydalıdır.
Karaciğer şişliğini indirir.
Vücuda rahatlık verir.
Şurubu çok besleyicidir.

Eğer görürseniz hemen alıp tüketin derim. Biraz ekşi bir tada sahip ister katkısız, isterseniz birazdan vereceğim tarifle biraz daha tatlandırarak tüketebilirsiniz hiç fark etmez yeter ki kendinizi bu tarz sağlıklı gıdalardan mahrum etmeyin.


Benim bugünkü tarifime gelecek olursak, yarım saatlik hazırlama süresi var en güzel yanı bu.Tarif listesi ise şu şekilde;

Bir kase frenk üzümü
2 tane kabuk tarçın
3 tane karanfil
Bir su bardağı şeker
Bir litre su (5 su bardağı)


 Yapılışı ise şöyle;

Frenk üzümünü bir litre su ile 15 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra posasını süzgeç ile ayırıp suyunu tekrar ateşe koyalım. Şeker, karanfil ve kabuk tarçını ekleyip 15 dakika daha kaynatıyoruz. Son olarak soğumaya bırakıyoruz. 


Tarçının eklendiği bir tadın kötü olması zaten imkansız. Bazı yörelerde yeni doğum yapan annelere süt yapsın ve gelen misafirlere ikram edilmek üzere hazırlanan lohusa şerbetleri vardır tadı onu andırıyor diyebilirim. Ee sağlıklı da daha ne olsun. Yaz sonuna kadar taze frenk üzümlerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Bitmeden alıp hemen şerbetinizi hazırlayın.

Afiyet Olsun...

Yorumlar