Special Tatlım "Yazsonu Rüyası"..

    
Bu yazı çok tatlı olabilir dikkatinize :)
Kendi adıma ilk kez special bir tatlı yaptım. Herhangi bir yerde görmediğim, daha önce yapılmamış bu tatlıyı yapmış olmaktan gurur duyuyorum :) Evde var olan kağıt helvaya bakıp bakıp benim bundan farklı bir şey yapmam gerekiyor deyip sonuç olarak bu güzellik ortaya çıktı ancak henüz bir isim bulamadım. İnstagram'da isim ortağı aramaya başladım bile, sizin de farklı fikirleriniz varsa mutlaka benimle paylaşın.

Tam bir lezzet bombası oldu çünkü içinde yok yok;çilek, elma, tarçın daha ne olsun efenim. Benim gibi karışık görünen birleştiğinde kendini tamamlayan bir tatlı yapmışım da farkında değilim :)

Şimdi bu kadar sevindirik olmak yeter sizi sıkmadan tarif listesine geçiyorum;



Malzemeler;
1 paket kağıt helva
1 paket krem şanti
3 adet orta boy elma
yarım çay bardağı tos şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
bir kase dağ çileği

Yapılışı;
1-İlk önce elmalı içi hazırlıyoruz. Bunun için elmayı rendeleyip toz şekerle elmalar suyunu çekip marmelat kıvamına gelinceye kadar orta ateşte kavuruyoruz. Tarçını ekleyip bir dakikada öyle kavurduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz. Dilerseniz benim gibi geceden yapıp buzdolapta soğuması için bekletebilirsiniz.

2-Krem şantiyi 2 çay bardağı soğut sütle mikserle yüksek devirde çırpıp hazırlıyoruz. Bu işimiz de tamam.

3-Geldik çilekleri doğramaya. Bursa'nın mis gibi dağ çilekleri benim elimde mevcut olduğu için onları kullandım yoksa dağ çileği olması tabii şart değil.

4-Ve en eğlenceli kısım bütün malzemeleri birleştirme aşaması.Arkadaşlar bir paket kağıt helvanın içinden iki adet çıkıyor. Öncelikle tam ortadan ikiye bölüp toplamda 4 adet elde etmemiz gerek. Çünkü biz 3 adet kağıt helvayı da kullanıcaz.

5-Birinci kata krem şantiyi her yerine gelecek şekilde sürüyoruz ve onun üzerine elmalı harcımızı eşit bir şekilde yayıyoruz.ve elmalı harcın üzerine de çileklerimizi sıralıyoruz. Böyle olacak şekilde iki kat elde ediyoruz ve en üst kata sadece kerem şantiyi sürüp işlemi bitiyoruz. tatlımız hazır. 


Hiç karışık bir yanı yok fotoğrafta da belli olduğu gibi yapmamız gereken hazırladığımız malzemeleri üst üste sıralayıp kağıt helvadan pasta yapmak aslında.Zaten elmalı marmelatla krem şantinin uyumunu çok severim. Benim damak tadım için biçilmez kaftan oldu.

Ancak ufak bir not düşmem gerekirse bu tarifi yaptıktan sonra taze taze tüketin ki kağıt helva çok yumuşamasın.

Deneyin ve bana haber verin. Çokça beğenmeniz dileğiyle...


Yorumlar