Nutellalı-Muzlu Milföy...


Geçenlerde sabah kahvaltım için alelacele yaptığım Nutella'lı milföylerimin fotoğrafını instagrama koyduktan sonra tarifini rica eden arkadaşlarım için bugün tekrar yapıp paylaşmak istedim.Şekil ve tat açısından ev yapımı kit kata benzetiyorum ben. Çok da basit bir tarif özellikle benim gibi sabah kahvaltısında pratik bir şekilde yapıp yenebilecek türden.

Malzemeleri;
6 adet milföy
nutella
1 adet muz
toz şeker
1 yumurta akı


Yapılışı;
Ayrıntılı bir şekilde fotoğraflamaya çalıştım numaralara göre gitmem gerekirse;
1-Milföyleri dondurucudan çıkarttıktan sonra çözülmesini bekliyorum. Yumuşadığı an hafif unladığım tezgah üzerinde merdane yardımıyla çok az açıyorum. Biraz incelsin ve uzasın diye.

2-Açtığım milföyün üzerine kenarlarından yarım cm bırakacak şekilde nutella sürüyorum. Ve katlayacağım kenarına ince dilim muz koyuyorum.

3-Milföyü sarıp kenarlarından fotoğraftaki gibi fazlalıkları kesiyorum.Tam bir dikdörtgen elde etmiş oluyorum böylece.

4-Üzerine derin çapraz kesikler atıyorum.


5-Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını beklerken milföylerimin üzerine bir yumurtanın akını sürüp bol toz şeker serpiyorum.

Fırınım ısındıktan sonra milföyleri fırına verip yaklaşık 25-30 dakika üzerileri ve tabanı kızarana kadar pişiriyorum.

Fırından çıktıktan sonraki görüntüsü..

Fırından çıktıktan sonra Nutella'nın eridiği çıtır çıtır milföyler elde edeceksiniz. Eğer muz ve çikolata uyumunu seviyorsanız sizin için çok seveceğiniz bir lezzet olacaktır. 

Servis öncesi ben üzerine pudra şekeri eleyerek yemeyi daha çok seviyorum siz de böyle sunabilirsiniz.



 Afiyet olsun...

Yorumlar